Wielkanoc 2016

Z okazji Wielkiej Nocy obfitości na świątecznym stole, smacznego jajka, radosnych spotkań w gronie najbliższych oraz wiosennego odpoczynku na świeżym powietrzu
życzą Ania i Zbyszek

W Wielkanoc proponujemy powrót do natury i tradycji. Jajca farbowane roślinnie – w łuskach cebuli (brązowe) i czerwonej kapuście z octem (niebieskie). Gładkie, choć pamiętam jak w dzieciństwie wydrapywaliśmy wzorki na skorupkach, a kiedyś próbowaliśmy malować woskiem kraszanki.  Obrus – postkomunistyczny len z Żyrardowa z rodzinnych zapasów :)

Jeśli idzie o obróbkę, również maksymalnie naturalna, jedynie lekko podniesiony kontrast i zdjęte nasycenie kolorów.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *